Még nincs fiókom

Nem használja az eszközünket? Forduljon hozzánk, és végigvezetjük az úton.

MAS Seeds lancement de marque

A MAÏSADOUR Semences új neve: MAS Seeds

By admin - Be 10.07.2018

A MAÏSADOUR Semences új neve: MAS Seeds - a fejlődés új lépcsőfokára lép

Haut-Mauco, 2018 április 10.

A MAÏSADOUR Semences felveszi a MAS Seeds nevet, hogy ezzel is bizonyítsa innovativitását és elkötelezettségét a nemzetközi piacokon.  A « maïs » szó nélkül az új név kihangsúlyozza a sokszínű növénypalettát (kukorica, napraforgó, őszi káposztarepce, cirok, lucerna…stb.). A színek kiemelik a kötődést a MAÏSADOUR SZÖVETKEZETI CSOPORTHOZ, Dél- Franciaország fő szövetkezetéhez, mely 1,4 milliárd € árbevétellel rendelkezik.

A MAS Seeds forgalmának 85%-a Franciaországon kívül keletkezik és az árbevétel 15%-a fordítódik K+F-re. Ez az új brand támogatni fogja a vállalat határozott elképzeléseit 2026-ig, amikorra is a cél, a forgalom megháromszorozása és a fontos szereplővé válás a nemzetközi vetőmag üzletben.

_____________________

Szakértelem a szántóföldi hibridekben.

A vállalat évi  25 000 ha előállítási kapacitással rendelkezik, 2.5 millió vetőmag zsákot képvisel és az árbevétele  140 millió €. A MAS Seeds, a MAÏSADOUR Szövetkezeti Csoport leányvállalata és a szántóföldi növények nemesítésének, előállításának és forgalmazójának specialistája. A MAS SEEDS egyike a fő kukorica és napraforgó vetőmag cégeknek Európában, előállításának 2/3-a Dél-Franciaországban történik.

Nemzetközi fejlődés francia gyökerekkel

40 országban van jelen, 12 leányvállalattal, 50%-a az alkalmazottaknak helyi munkaerő. A MAS Seeds része az extrém módon globalizálódott piacnak. Gyökerei Dél-Franciaországhoz kötik, ahol a minőségi vetőmag fontos előny. Franciaország első a világban a vetőmag exportban, és Dél-Franciaország Európában az első szántóföldi vetőmag exportáló régió.

A MAS Seeds és a MAÏSADOUR Szövetkezeti Csoport együtt fejlesztik az agronómiai és digitális farm programokat és közösen új megoldásokat biztosítanak a farmerek számára.

10 éves jelenlét Ukrajnában és Oroszországban

Az Európai Uniós jelenlét után, 2007-től a MAS Seeds kiterjesztett tevékenységét Ukrajnára és Oroszországra is, beleértve a vetőmag előállítást, a kutatási tevékenységet és vetőmagüzem létrehozását. 2018-ban a MAS SEEDS folytatja ezt a stratégiát újabb kísérleti állomás és helyi leányvállalat megnyitásával, melynek helyszíne Borispol, Kijev mellett. Az ideje június 1.

Határozott elképzelések 2026-ig

Erős nemzetközi brand és piac építési stratégiával megtámogatva, a MAS Seeds a következő elképzelésekkel vág neki a 2026-ig szóló időszaknak:

  • Fejleszti a nemzetközi értékesítést az európai jelenléte által, de új piacokra is belép (különösen Afrikában és Ázsiában)
  • Növeli az előállítási mennyiséget Európában 2.5 millió zsákról 3.2 millióra 2022-ig, és 4 millióra 2026-ig
  • Növeli a K+F-ra fordított befektetéseit, hogy felgyorsítsa a genetikai folyamatokat és előtérbe helyezze a fenntartható agrárgazdálkodást. « Ezzel a befektetési stratégiával célunk a K+F fejlesztése, hogy még hatékonyabb fajtákat hozzunk létre, melyek még jobban alkalmazkodnak az agro-klimatikus helyzetekhez, és a termelők számára  produktív, modern és fenntartható mezőgazdaságot biztosítanak”- mondja Régis Fournier, a MAS Seeds vezérigazgatója.

Új logó, új szlogen

Az új logo az innovációt reprezentálja. Az “a” betűben lévő vetőmag azt szimbolizálja, hogy a vetőmag szakma szívében kívánunk maradni, egyúttal a jövőbe vezető utat is mutatja. A  MAÏSADOUR Szövetkezeti Csoport színeinek a használatával hangsúlyozzuk a kötődést a fő tulajdonosunkhoz.

Végül az új szlogen a “UNITED TO GROW” teszi kompletté az új logót. Emlékeztet a szövetkezés fontosságára, az egyesült szövetkezeti értékekre, az innovációra, a világ-szintű fejlődésre, és a közös növekedésre. Ez ugyanúgy a földhöz kötődik, és onnan fejlődik ki, mint  ahogyan a növény is a vetőmagból.

A MAS SEEDS-ről

A  Maïsadour Szövetkezeti Csoport leányvállalata, az 1.sz.  szövetkezet Dél-Nyugaton. A MAS Seeds a MAÏSADOUR Semences SA brand-je, amely 350 fajtát állít elő (kukorica, napraforgó, őszi káposztarepce, lucerna, cirok, gabonák and és takarmánynövények) a farmereknek, nemesítőknek, forgalmazóknak és feldolgozó üzemeknek (keményítő gyártás, tejipar). 1949-ben hozták létre, a vetőmag tevékenység hibridkukorica előállítással kezdődött Les Landes-ban Dél-Franciaországban. A vetőmag brand a MAÏSADOUR Semences SA leányvállalat 1999-es megalakulásával vált ismertté.

Ma az alábbi három fő szakterületre koncentrál: hibrid nemesítés a szántóföldi kultúrák részére, vetőmag előállítás és forgalmazás. 12 leányvállalata van, és a forgalom 85%-a külföldön, 40 országban keletkezik.

140 millió € forgalmával a MAS Seeds 700 alkalmazottat foglalkoztat Franciaországban és külföldön.  

Web oldal: www.maisadour-semences.fr/ www.masseeds.eu/

Igazgatók: Jean-Luc Capes (Elnök) és Régis Fournier (Vezérigazgató).

 

Sajtó kapcsolat

MAS Seeds Heaquarters

Burcin Dilci – Frédérique Ley

T. 05 58 05 83 19

dilci@maisadour.com

 

MAGYARORSZÁG / MAISADOUR HUNGÁRIA KFT.

Csigó György Tamás, cégvezető

+36 70 425 0305

g.csigo@maisadour.com

 

À lire aussi